Με το εγχειρίδιο στο χέρι οι επαγγελματίες, ώστε να μην κάνουν κάποιο λάθος στους νέους συντελεστές του ΦΠΑ.
Νέα εγκύκλιος της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, δίνει αναλυτικές διευκρινίσεις για τους συντελεστές ΦΠΑ που επιβάλλονται σε όλα τα αγαθά... τόσο αναλυτικές, βέβαια, που μάλλον μπερδεύουν ακόμα περισσότερο τους ενδιαφερόμενους.
Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ποιος συντελεστής επιβάλλεται στην περίπτωση που ο κιμάς δεν είναι μόνο μοσχαρίσιος (23%) αλλά αναμεμειγμένος και με άλλο είδος κρέατος το οποίο δεν μπορεί να διαχωριστεί (αν είναι χωριστά μοσχαρίσιος 23% και χοιρινός 13%, αν είναι ήδη αναμεμειγμένο όλο 23%) και τι συντελεστές επιβάλλονται όταν κάποιος παίρνει από το σουβλατζίδικο, πακέτο σουβλάκι, πατάτες, νερό και ψωμί.
Αν ο πελάτης καθίσει στο σουβλατζίδικο για επιτόπια κατανάλωση τον παίρνει η μπάλα της εστίασης και όλα τα προϊόντα υπάγονται στον συντελεστή 23%. Αν πάρει πακέτο που περιλαμβάνει σαλάτα, σουβλάκια χοιρινά, αναψυκτικό, νερό και ψωμί, φορολογείται ως εξής: η σαλάτα, τα σουβλάκια και το αναψυκτικό με 23%, το νερό και το ψωμί με 13%.
Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο: